(INFOGRAFIC) Topul celor mai riscante țări pentru afaceri

by Genko Genko

Cei de la Bloomberg au realizat un nou studiu, în rândul a 43 de țări emergente, privind riscul de a face afaceri.

Astfel, cele mai mari riscuri de a începe o afacere există în Venezuela, statul latino-american acumulând 76,1 puncte dintr-un maxim de 100 (cel mai riscant). Alte țări în care este riscant să deschizi un business sunt Nigeria, Egipt, Pakistan sau Argentina.

Statul cu cel mai propice mediu de afaceri dintre cele supuse studiului este Taiwan, care a acumulat 26,1 puncte dintr-un minim de 0 (cel mai puțin riscant). În țări precum Qatar, Emiratele Arabe Unite sau Chile la fel, există riscuri mici de a pierde într-o afacere.

53b48961bfcd968033a36fd6

Dintre statele vecine cel mai bine stă România, care are 44,6 puncte. Situația este mult mai proastă în Ucraina (65 de puncte) sau Rusia (57,8 puncte).

Topul Bloomberg a fost realizat utilizând date de la FMI, Banca Mondială şi grupul elveţian de asigurări Zurich Insurance Group. Grupul, înfiinţat în 1872, are operaţiuni în peste 170 de ţări.

Bloomberg a analizat pentru ţările emergente 35 de indicatori, din categoriile finanţe, economie şi politică, iar în top au fost incluse doar cele 43 pentru care a avut informaţii la cel puţin 27 din cei 35 de indicatori.

CITIȚI ȘI...