(INFOGRAFIC) CM 2014: Clasamentul FIFA după Mondial; Spania și Brazilia, căderi semnificative

by Genko Genko

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a dat joi publicității clasamentul FIFA, realizat după încheierea Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia.

După cum era și de așteptat, selecționatele care au avut o prestație bună în Brazilia au urcat semnificativ în clasament, în timp ce naționalele care au dezamăgit au suferit căderi importante.

Pentru prima dată în ultimii 6 ani, Spania pierde prima poziție a clasamentului, căzând până pe locul 8. Și Brazilia a pierdut 4 poziții, ajungând până pe locul 7, de pe 3, unde se situa înaintea începerii Turneului Final.

În schimb Germania, noua campioană mondială, a ajuns până pe prima poziție a clasamentului, pentru prima dată din 1993. Semifinalista Argentina a urcat până pe poziția secundă, în timp ce ocupanta locului 3, Olanda, a urcat 12 locuri, clasându-se în prezent pe ultima treaptă a „podiumului” și în clasamentul FIFA.

Creșteri semnificative au înregistrat și sfert-finalistele Costa Rica (+12) și Franța (+7), în timp ce Portugalia (-7) și Anglia (-10) au părăsit top 10.

Iată care sunt țările de pe primele 20 de poziții în clasamentul FIFA:

Captură

Republica Moldova se situează pe locul 102, în timp ce România a urcat două locuri, până pe 28.

CITIȚI ȘI...