(INFOGRAFIC) Ce se întâmplă cu corpul tău în prima oră după ce ai mâncat un Big Mac

by Genko Genko

Aproape oricine a mâncat, cel puțin o dată în viață, un Big Mac. Fast Food Menu Price a realizat un studiu privind efectele sandwich-ului asupra organismului la o oră după ce a fost mâncat un Big Mac.

În primele 10 minute, numărul mare de calorii duce la creșterea glicemiei. La nivelul creierului se secretă cantități importante de dopamină, care aduce o stare de plăcere. Cei de la Fast Food Menu Price o compară cu efectul cocainei.

După 20 de minute, ingredientele care dau dependență, precum siropul de porumb, bogat în fructoză, își fac efectul și ne fac să vrem mai mult.
După încă 10 minute, conținutul mare de sare din Big Mac ne face să ne fie sete. Însă, pentru că la nivelul creierului, simptomele deshitratării sunt asemănătoare cu cele ale foamei, e posibil să mai vrem ceva de mâncare în acest moment.

În plus, cei de la Fast Food Menu Price consideră că, în timp ce, în mod normal, organismul digeră alimentele în 24 până la 72 de ore, un hamburger e mult mai greu de digerat din cauza conținutului bogat de grăsimi trans.

Concluzia lor este că un Big Mac este digerat în mai mult de trei zile. Chiar dacă nutriționiștii cred că o astfel de afirmație este puțin exagerată, ei sunt de acord că produsele de tip fast-food, cum este și Big Mac-ul trebuie consumate cu moderație.

poster

CITIȚI ȘI...