(VIDEO) Incidente la un miting pentru unire, la Constanța, unde are loc ședința Guvernelor României și Republicii Moldova

by Genko Genko

Mai mulți susținători ai unirii demonstrează la Neptun, lângă sediul Centrului Internațional de Conferințe, unde se desfășoară, marți, ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova.

Oamenii s-au adunat în jurul orei 12.00 în staţiunea Neptun, în faţa clădirii unde are loc şedinţa comună a celor două guverne, ei având steaguri şi pancarte cu mesaje precum „Vrem Unire”, „Trecem Prutul”, „Basarabia e România”, „Politică externă comună” şi „DNA, treci Prutul”.

Update: La un moment dat, oamenii au forţat cordonul de jandarmi, pentru a ajunge mai aproape de clădirea unde se desfăşoară şedinţa comună a guvernelor.

Mitingul este organizat de Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”, oamenii spunând că au venit să transmită reprezentanţilor guvernelor României şi Republicii Moldova că ar trebui să fie stabilit un calendar pentru unirea celor două state.

„Agenda Unirii până în 2018 trebuie să fie stabilită, iar pașii trebuie făcuți încă din acest moment, al ședinței comune de Guverne. Dorim interconectarea energetică între România și Republica Moldova, adoptarea unei monede unice și administrarea ei de către Banca Națională a României, precum și o singură politică externă și de apărare”, a precizat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

În contextul desfășurării la Neptun a reuniunii de Guverne România — Republica Moldova, militanții pentru Unire, veniți din Republica Moldova, au înaintat revendicările referitoare la agenda Reunificării și au anunțat că vor continua manifestațiile stradale în „Orașul Demnității” din PMAN până la soluționarea acestora.

CITIȚI ȘI...