Încă jumătate de milion de euro în cazul ”Mituirea deputaților”

by Genko Genko

După ce la sfârșitul săptămânii trecute procurorii și ofițerii CNA au arestat două persoane bănuite că ar fi încercat să mituiască un deputat, astăzi aflăm noi detalii în acest dosar.

Astfel, 500 000 de euro au fost depistate de procurorii anticorupţie şi ofiţeri CNA drept urmare a unui complex de acţiuni procesual-penale, desfăşurate în cadrul dosarului privind tentativa de mituire a deputaţilor. Banii au fost găsiţi în una din băncile comerciale din capitală, într-un safeu metalic de valori, arendat de către femeia reţinută pe 7 martie.

Mijloacele băneşti erau ambalate în 7 saci din plastic, iar pe banderole erau indicate numele a două entităţi bancare. Banii au fost ridicaţi, urmând ca procurorii să stabilească legalitatea provenienţei acestora.

În cadrul aceleiaşi cauze, procurorii au dispus efectuarea expertizei celor 250 000 de dolari, depistaţi în urma flagrantului din 7 martie. De menţionat că o parte din banii examinaţi aveau banderole cu marcajul unei bănci din Ucraina. Şi în acest caz, procurorii şi CNA vor desfăşura acţiuni procesual-penale pentru a stabili provenienţa banilor.

CITIȚI ȘI...