Ilan Shor a părăsit Republica Moldova

by Genko Genko

Omul de afaceri Ilan Shor, care are calitate de bănuit în dosarele Banca de Economii și Banca Socială, a părăsit Republica Moldova marți seară, după ce întreaga zi a fost interogat de către Centrul Național Anticorupție.

Potrivit anumitor surse, Shor a părăsit Republica Moldova la mai puțin de o oră după ce a ieșit de la CNA. De altfel, fostul deputat Alexandr Petkov a postat pe Facebook o captură cu site-ul Flightradar, care monitorizează zborurile din întreaga lume, în care se poate vedea că o aeronavă Embraer 650, a companiei NobilAir, a părăsit țara în seara zilei de marți, cu direcția Istanbul.

11071747_10202724741519933_7741511899727569383_n

Interesant este că deși lui Ilan Shor i s-a pus sechestru pe avere marți, el nu a fost reținut de către CNA, așa cum s-a întâmplat în cazul altor doi suspecți din cazul investigației privind creditele neperformante.

Șeful Direcţiei Urmărire Penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, a motivat decizia de a nu-l reține pe Shor prin faptul că acesta „a colaborat cu organele de anchetă”.

Zeci de miliarde de lei au fost scoase din Banca de Economii, Unibank și Banca Socială în toamna anului 2014. Potrivit unor documente prezentate de către deputatul PSRM Igor Dodon, o mare parte din banii scoși de la Banca Socială au mers către companii deținute de Ilan Shor.

CITIȚI ȘI...