Igor Dodon îi dă replica lui Ilan Shor

by Genko Genko

Liderul socialiștilor Igor Dodon reacționează la declarațiile de astăzi ale fostului președinte al Consiliului de administrație al Băncii de Economii Ilan Shor.

„Ilan Shor crede că participarea la nunta lui și relațiile personale din anii 2010-2011 poate justifica tăcerea despre furturile de miliarde și fărădelegile lui din sistemul bancar”, a scris Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Shor, care figurează ca bănuit în dosarele privind creditele de miliarde de la BEM și Banca Socială, l-a acuzat pe președintele PSRM, Igor Dodon, că „aberează”. Totodată, acesta a dezvăluit că avea relații „foarte apropiate” cu liderul socialiștilor, pe care l-a susținut în trecut și că acesta i s-a adresat de mai multe ori „după ajutor”.

El a făcut referire la actele privind creditele neperformante de la Banca Socială, publicate de Dodon pe blogul său.

„Acțiunile lui Dodon mă miră pentru că acesta deține funcția de deputat. Să scrii pe blogul tău așa texte și să recunoști că nu sunt verificate este o dovadă a lipsei de seriozitate”, a declarat Shor

Citește și: Shor iese la rampă: Marile probleme, de pe timpul lui Negruță. Dodon aberează

Amintim că, potrivit diferitor surse, în toamna anului 2014 din Banca Socială, Banca de Economii și Unibank ar fi fost scoși, prin intermediul unor companii off-shore, peste 20 de miliarde de lei, sub formă de credite neperformante.

Banca Națională a Moldovei a introdus regim de administrare specială asupra celor trei bănci, iar pachetul majoritar de acțiuni al BEM a revenit în proprietatea statului.

Ilan Shor figurează în calitate de bănuit în mai multe dosare pornite de organele de anchetă. Asupra bunurilor sale a fost aplicat sechestru.

CITIȚI ȘI...