Igor Boțan comentează „plecarea” sa din Platforma Civică Demnitate și Adevăr

by Genko Genko

Analistul politic Igor Boțan, despre care pe unele site-uri s-a scris că ar fi părăsit Platforma Civică Demnitate și Adevăr, dezminte aceste informații.

Potrivit lui Boțan, acestea informații nu sunt altceva decât niște „tâmpenii”, care nici măcar nu merită a fi comentate.

„Cei care colportează asemenea aberaţii urmăresc în primul rând divizarea Platformei. Aceste materiale reprezintă mai curând expresia dorinţei lor. Prin urmare, eu cred că ea trebuie depăşită. Şi cu cât se agită ei mai mult, cu atât apare un interes mai mare faţă de demersul nostru”, a declarat Boțan într-un interviu pentru Jurnal de Chișinău.

Boțan a comentat și informațiile tirajate de presa controlată de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, cum că Platforma DA ar avea anumite legături cu Partidul Socialiștilor sau fostul deputat Grigore Petrenco.

„Noi suntem o platformă civică. Dodon şi Petrenco sunt lideri de partide, sunt cu totul pe alte paliere. Cei care vor să dezbine Platforma fac abstracţie de faptul că aceasta se asociază cu asociaţiile fermierilor, veteranilor de război, pensionarilor. Reprezentanţii guvernării ne asociază cu Dodon şi Petrenco pentru a ne dezbina. Ei joacă pe această divizare a societăţii. Dacă Dodon şi Petrenco reprezintă nişte partide politice care exprimă interesele minorităţilor etnice, se doreşte să fim împinşi în braţele acestor minorităţi etnice. Se încearcă a se convinge cetăţenii că Platforma nu reprezintă interesele majorităţii populaţiei”, a afirmat analistul politic.

CITIȚI ȘI...