(FOTO) TOP 10 cele mai impresionante parcuri din lume

by Genko Genko

Unele locuri din lume te fac să uiți să respiri atunci când le privești. Până o să ai ocazia să pășești în acestea îți arătăm câteva imagini care te vor face să visezi cu ochii deschiși.

Springs Garden Keukenof este cea mai mare grădină cu flori din lume, după cum susține Trips To Discover. Aceasta se află în regiunea Dune and Bulb Region, la 40 de minute sud est de Amsterdam.
Springs Garden Keukenof

Grădinile de la Palatul Versailles sunt unele dintre cele mai frumoase din lume și chiar că sunt demne de un rege. Acestea au fost construite de Ludovic al XIV-lea, cunoscut pentru opulența de care a dat dovadă de-a lungul timpului.
Grădinile de la Palatul Versailles

Grădinile Botanice Regale care se află între Richmond și Kew, din sud vestul Angliei, sunt superbe, iar aici se găsesc peste 50.000 de specii de plante.
Gradinile Botanice Regale

La 40 minute de Dublin se găsesc Grădinile Powerscourt, construite în secolul 18. Aici găsești într-un singur loc plante superbe, iazuri sau cascade care te vor face să simți că face parte dintr-o poveste.
Gradinile Powerscourt

Grădinile Butchart din Canada reprezintă un alt loc senzațional și se află pe Insula Vancouver. Pe o suprafață de 55 de hectare se găsesc plante care uimesc prin frumusețea lor.
Gradinile Butchartdin Canada

Thailanda se poate lăuda cu grădina Suan Nong Nooch, cunoscută drept cea mai mare și mai frumoasă grădină botanică din Asia de Sud Est. Peisajul de basm este format din palmieri, alte plante tropicale, flori ornamentale, livezi și case construite în stil thailandez.
gradina Suan Nong Nooch

Facem o altă oprire în grădinile de pe domeniul Biltmore, perfecte pentru o plimbare într-o atmosferă de vis. Aici orice grijă dispare pe loc.
Biltmore

Dacă ai impresia că deșertul este lipsit de viață, Grădina Botanică Deșert din Phoenix îți dovedește că te înșeli. Aici se găsesc 17.000 de specii de plante.
Gradina Botanica Desert din Phoenix

Grădina japoneză din Portland atrage mii de vizitatori anual și dacă te întrebi de ce, uită-te mai jos. Cel mai bine este să o vizitezi primăvara pentru a te putea bucura la nivel maxim de frumusețea plantelor.
Gradina japoneza din Portland

Grădina Rezervaţie Limahuli, din Kauai, Hawaii
Grădina Rezervaţie Limahuli, din Kauai, Hawaii

CITIȚI ȘI...