Ibrahimovic, fotbalistul anului în Suedia pentru a 11-a oară, va avea o statuie la Stockholm

by Genko Genko

O statuie reprezentându-l pe Zlatan Ibrahimovic va fi ridicată în fața Friends Arena din Stockholm, a anunțat Federația suedeză de fotbal, care i-a acordat luni atacantului lui Manchester United titlul de cel mai bun jucător suedez al anului, pentru a 11-a oară.

Ibrahimovic, în vârstă de 36 ani, s-a retras după EURO 2016 din selecționata Suediei, pentru care a disputat 114 meciuri și a marcat 62 de goluri. El a câștigat acum pentru a 10-a oară consecutiv în carieră titlul de fotbalist al anului în țara sa, distincție pe care niciun alt jucător suedez nu a primit-o de mai mult de două ori de la inaugurarea acesteia, în anul 1946.

Statuia care va fi ridicată în fața stadionului Friends din capitala suedeză va o înălțime de 2,7 metri, precizează agenția Reuters.

„Pare ireal. Mulți se gândesc: ‘De ce el? și așa mai departe. Însă munca intensă pe care am depus-o timp de 15 ani la echipa națională și cei 20 de ani de carieră la nivel de club se bucură se pare de apreciere”, a declarat Ibrahimovic.

„De obicei beneficiezi de așa ceva după ce mori, însă eu mă simt încă viu. După ce eu voi muri, statuia va dăinui pentru totdeauna”, a adăugat atacantul.

Trofeul rezervat celei mai bune jucătoare de fotbal din Suedia a revenit, pentru al doilea an consecutiv, portăriței echipei Chelsea, Hedvig Lindahl, grație rolului-cheie pe care l-a jucat în cucerirea de către naționala țării sale a medaliei de argint la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio.

CITIȚI ȘI...