Când vor fi accesibile depozitele transferate din cele trei bănci devalizate

by Genko Genko

Clienții Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale vor avea acces la depozitele transferate la băncile care le vor prelua mijloacele bănești, începând cu 19 octombrie curent.

În cadrul acțiunilor de pregătire pentru retragerea licențelor de la cele trei bănci devalizate, demarează procesul centralizat de transferare integrală a depozitelor la alte bănci. În acest context, începând cu 10 octombrie, vor fi sistate toate operațiunile în conturile de depozit la vedere și la termen ale persoanele fizice și juridice deschise la băncile respective.

În perioada 10-19 octombrie, băncile sub administrare specială vor pregăti listele depozitelor, împreună cu informația detaliată aferentă, și le vor transfera la alte bănci.

Totodată, băncile receptoare vor introduce informația aferentă depozitelor în sistemele lor informatice și vor întreprinde măsurile necesare de pregătire pentru deservirea noilor clienți.

totodată, începând cu 10 octombrie BEM, Unibank și Banca Socială vor sista toate operațiunile punctelor de schimb valutar, cu excepția celor amplasate la punctele de trecere peste frontiera de stat.

CITIȚI ȘI...