Ianukovici: ”Am greșit când am cerut trupelor rusești să invadeze Crimeea”

by Genko Genko

Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, începe să regrete unele acțiuni ale sale după ce a părăsit Ucraina, deplasându-se la Rostov pe Don.

Astfel, în cadrul unui interviu acordat pentru Associated Press, acesta a recunoscut că ”a greșit” atunci când a cerut trupelor rusești să invadeze Crimeea și a promis că va încerca să convingă Federația Rusă se reîntoarcă peninsula în componența Ucrainei.

În primul interviu acordat după ce a fost demis din funcția de președinte, el a declarat că va discuta cu Vladimir Putin și va încerca să-l convingă se reîntoarcă peninsula Ucrainei.

În cadrul aceleeași intervenții, fostul șef al statului ucrainean a catalogat anexarea Crimeei la Rusia drept ”o tragedie”.

Totodată, el a declarat că vina pentru ce s-a petrecut în peninsula din Marea Neagră aparține noii puteri de la Kiev, nici într-un caz lui sau Federației Ruse.

El a vorbit și despre alegerile prezidențiale din luna mai, catalogându-le drept unele ce ”trezesc semne de întrebare”. Ianukovici a mai spus că ”o serie de referendumuri” organizate în regiunile țării vecine ar putea rezolva criza în care se află acestă țară.

CITIȚI ȘI...