Consiliul MAN anunță pichetări ale instituțiilor de stat și un amplu marș automobilistic

by Genko Genko

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) din 6 septembrie, format din membrii Platformei Civice Demnitate și Adevăr și reprezentanți ai segmentelor sociale, va picheta alături de protestatarii din Orașul Demnității instituțiile de stat, în condițiile în care guvernarea în continuare ignoră revendicările manifestanților.

Potrivit lui Andrei Năstase, președintele CMAN, marți, 15 septembrie, protestatarii vor picheta sediul Centrului Național Anticorupție, iar miercuri, în timpul desfășurării ședinței Guvernului, se va organiza o manifestație de protest în fața instituției.

„Totodată, solicităm în continuare convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului, cu participarea membrilor Consiliului Marii Adunări Naționale, pentru a le vorbi deputaților despre revendicările poporului”, a declarat Andrei Năstase.

Membrii CMAN au anunțat marți și despre organizarea unui amplu marș automobilistic pentru duminică, 20 septembrie, acțiunea înscriindu-se în manifestațiile de protest contra actualei guvernări.

Amintim că duminică, 13 septembrie, în cadrul unei manifestații de protest de amploare, protestatarii au adoptat o rezoluție prin care își rezervă dreptul de a declanșa Grevă Generală și acțiuni de nesupunere civică.

„În condițiile neexecutării etapizate de către guvernarea actuală a revendicărilor populare, împuternicim Consiliul Marii Adunări Naţionale să facă un Apel privind declanşarea unei Greve Generale și a altor acțiuni de nesupunere civică”, se arată în una dintre prevederile rezoluției votate în cadrul protestului.

CITIȚI ȘI...