Guvernul Germaniei va investi 6 milioane de euro în proiecte de dezvoltare regională în Moldova

by Genko Genko

Guvernul Germaniei va finanţa în acest an, prin intermediul Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, mai multe proiecte de dezvoltare regională în Republica Moldova.

Guvernul Germaniei va finanța reabilitarea din punct de vedere al eficienței energetice a Spitalului Regional din raionul Nisporeni; va susține financiar construcția unui sistem de canalizare în satul Duruitoare Veche, raionul Râșcani, precum și va oferi mijloace financiare pentru finalizarea construcției apeductului din satul Iargara, Leova. În total, cu susținerea GIZ urmează a fi realizate 9 proiecte în sumă totală de circa 6 mln euro, ce țin de construcția și reabilitarea sistemelor de apă și canalizare, precum și reabilitarea termică a clădirilor sociale.

Despre perioada de începere a lucrărilor în cadrul proiectelor au discutat astăzi, Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Philipp Johannsen, reprezentant de țară GIZ, în cadrul unei întrevederi oficiale la MDRC.

CITIȚI ȘI...