Guvernarea – vacă sacră?!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Este bine ştiut că o guvernare eşuată nu se lasă dusă uşor şi Republica Moldova nu este o excepţie în acest sens.

La alegerile din toamna 2014 ei au recurs la tertipuri sofisticate pentru a mai câştiga un mandat, au pus în practică tot arsenalul de tactici propagandistice, de la promisiuni mincinoase la neutralizarea concurenţilor şi fraudarea alegerilor. În cel mai subtil mod însă capii de la guvernare au exploatat frica oamenilor. Au facilitat apariţia unor Dodoni-Usaţi, le-au asigurat vizibilitate maximă în media, le-au încurajat pornirile şi le-au turnat apă la moară, după care au început să sperie lumea cu pericolul venirii acestor creaturi, iar dânşii s-au erijat în singurii salvatori ai cursului european.

Oamenii i-au votat de FRICA pericolului indus al uniunii vamale şi a ruşilor, iar ei între timp furau miliarde!!!

Odată cocoţaţi din nou la guvernare, au continuat dezmăţul şi hoţiile, au majorat tarifele şi au suspendat subvenţiile şi achiziţiile, dar în cea mai tupeistă manieră se consideră inamovibili – un fel de vacă sacră de care nu se poate să vorbeşti de rău! La orice val de critică, sau manifestare de opoziţie, actuala guvernare reacţionează exact aşa cum făceau comuniştii în timpurile lor de tristă glorie. Ei repetă papagaliceşte cu orice ocazie: aşa ne-a ales poporul! de parcă poporul (care i-a votat de frică şi strâmbând din nas) i-a ales să fure!!!

După ce s-au păruit între ei vreo jumătate de an, cum li-i feleşagul, acum în faţa pericolului plecării forţate de la guvernare, s-au solidarizat, şi toată cohorta de servanţi ne sperie cu urgiile uniunii vamale. Povestea drobului de sare (o poveste despre prostia omenească) este cea mai tirajată la ora actuală. Din fericire, oamenii noştri au trecut de vârsta poveştilor, nu mai cred în minciuni, şi-au învins frica de pericole ipotetice, presupuse, sau induse!

Scenariile astea apocaliptice, în legătură cu alegerile anticipate sunt poveşti de adormit copiii. Cel mai mare pericol la ora actuală pentru RîMî este actuala guvernare antipopulară, care se ţine cu tot dinadinsul de putere pentru a-şi putea proteja hoţiile.

Nu poate fi acuzat poporul care a înţeles că guvernarea pe care a ales-o nu-l mai reprezintă, că se reprezintă doar pe sine şi-şi apără doar averile şi neamurile!

Poporul este în drept să protesteze împotriva unei asemenea guvernări şi să-i ceară socoteală, tocmai pentru că a ales-o!

Tatiana Potîng


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...