Grupul de inițiativă al poporului se întâlnește cu președintele Parlamentului

by Genko Genko

Reprezentanții Grupului de Intermediere și Reprezentare al protestatarilor (GIR) din 6 septembrie se vor întâlni cu președintele Parlamentului, Adrian Candu, pentru a-i aduce la cunoștință solicitările poporului.

Candu a invitat reprezentanții protestatarilor la discuții la ora 15:00, la sediul Parlamentului Republicii Moldova.

La ora actuală, reprezentanții GIR discută cu cei de la Guvern, în frunte cu premierul Valeriu Streleț, la Casa Guvernului.

Prim-ministrul a anunțat că Guvernul refuză se demisioneze, așa cum au cerut cei peste o sută de mii de protestatari din Piața Marii Adunări Naționale duminică. Acesta însă spune că este dispus să discute orice.

„Suntem gata să discutăm orice în afară de demisia Guvernului. Suntem gata să creem un grup de lucru comun care ar putea găsi soluții și propuneri pentru depășirea situației actuale, pentru că majoritatea solicitărilor sunt în afara competențelor Guvernului”, a declarat Streleț.

Printre solicitările înaintate de către grup se numără depolitizarea instituților de stat, demisia președintelui Nicolae Timofti și alegerea unui nou președinte de către popor, prin vot direct.

CITIȚI ȘI...