Grupul de inițiativă al poporului se întâlnește astăzi cu Delegaţia UE în Moldova

by Genko Genko

Grupul de inițiativă al protestatarilor se va întâlni astăzi cu Delegaţia UE în Moldova, pentru a-i aduce la cunoștință solicitările poporului și a discuta despre lipsa de reacție din partea conducerii țării.

Potrivit reprezentanților grupului de inițiativă al Platformei Civice Demnitate și Adevăr, astăzi vor continua demersurile, în încercarea de a avea întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Valeriu Streleț.

De asemenea, grupul de inițiativă se va întâlni astăzi cu Delegaţia UE în Moldova, pentru a-i aduce la cunoștință solicitările poporului și lipsa de reacție a autorităților.

„Grupul de inițiativă al protestatarilor va continua demersurile. La ora 13:00 vom avea o întrevedere cu Delegația UE în Moldova, cu partenerii de dezvoltare a țării. De asemenea, solicităm în continuare întrevederi cu președintele țării, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și prim-ministrul, Valeriu Streleț”, a anunțat Andrei Năstase, unul dintre membrii grupului de inițiativă.

„Partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova sunt prietenii poporului. Aceștia au spus în repetate rânduri că susțin poporul moldovenesc, au încurajat lupta cu corupția, iată de ce este important să avem un dialog cu ei”, a spus Valentin Dolganiuc, unul dintre membrii Platformei Civice Demnitate și Adevăr.

Amintim că, Valeriu Streleț a refuzat duminică să se mai întâlnesca cu protestatarii, după ce aceștia i-au cerut o întrevedere la Guvern. Streleț a insistat însă ca întâlnirea să aibă loc la Ministerul Agriculturii.

Luni, prim-ministrul a declarat că refuză să meargă în faţa protestatarilor, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, și spune că întrunirea cu reprezentanţii grupului de inițiativă al poporului trebuie să aibă loc acolo unde va spune el.

Printre solicitările înaintate de către grup se numără depolitizarea instituților de stat, demisia președintelui Nicolae Timofti și alegerea unui nou președinte de către popor, prin vot direct.

CITIȚI ȘI...