(GRAFIC) Probleme pentru Putin; A ajuns la cel mai scăzut nivel de încredere din ultimele 14 luni

by Genko Genko

Încrederea cetățenilor ruși în președintele Vladimir Putin a scăzut simțitor în luna august, atingând cel mai jos nivel din ultimele 14 luni. Chiar și așa, nivelul de încredere în liderul de la Kremlin este foarte mare, atingând 83%.

Potrivit centrului rus de sondare a opiniei publice „Levada”, nivelul de încredere în preşedintele rus a scăzut până la cel din mai 2014 şi se situează în prezent la 83%. Asta după ce în luna iunie a acestui an atinsese maximul istoric de 89%.

f

De altfel, nemulțumirea cetățenilor ruși față de problemele economice tot mai grave care macină țara nu se manifestă doar în cazul lui Putin. Și încrederea în premierul Dmitri Medvedev a scăzut în ultimele luni până la 61%, cel mai jos nivel din aprilie 2014.

Catturaggg

Trendul poate fi remarcat și atunci când rușii se expun asupra direcției în care se îndreaptă lucrurile în țară. 55% din cetățenii Federației Ruse cred că lucrurile merg într-o direcție corectă, față de maximul istoric de 64% atins în iunie.

Cattura

Presa de opoziție din Rusia scrie că Kremlinul privește cu îngrijorare aceste cifre și pregătește un plan care va impune și mai multă cenzură în mass-media. Astfel, s-ar pregăti interzicerea ştirilor financiare despre criză, precum și reflectarea creșterii numărului de proteste din Rusia.

CITIȚI ȘI...