Google ne face cyborgi? A patentat lentilele electronice care se implantează direct în ochi

by Genko Genko

După ce ani la rând a dezvoltat produse precum ochelari sau lentile smart, Google face un pas cu adevărat revoluţionar prin patentarea noii tehnologii care permite implantarea unor lentile electronice direct în ochi.

Patentul pentru tehnologia „cyborg” a fost aprobat săptămâna trecută de Biroul pentru Patente şi Mărci Înregistrate din SUA, iar lentilele revoluţionare te-ar putea face să nu mai ai nevoie vreodată de un telescop sau microscop, după cum anunţă CNN Money.

Singura parte neplăcută este că lentila Google îţi va înlocui retina. În primă fază acestea ar putea fi destinate pacienţilor cu diverse afecţiuni, care chiar au nevoie de înlocuirea retinei bolnave cu una electronică.

Lentilele artificiale Google ar putea deveni un factor perturbant pentru industria instrumentelor optice, putând să înlocuiască clasicii ochelari sau lentilele de contact.

În acelaşi mod, producătorii de camere foto şi video s-ar putea trezi băgaţi în faliment, dacă lentilele electronice vor putea focaliza la fel de bine ca o cameră performantă şi se vor putea conecta wireless la alte dispozitive.

Cercetătorii de la Google susţin că lentilele ar putea fi folosite în tratarea unor afecţiuni oculare.

Probleme de securitate

În ciuda avantajelor de a deveni un cyborg cu vedere impecabilă, experţii companiei susţin că sunt şi motive de îngrijorare legate de securitatea datelor recepţionate prin intermediul noii tehnologii.

Transmisia wi-fi realizată de lentilele electronice reprezintă o vulnerabilitate care ar putea fi speculată de guverne şi infractori pentru a urmări activitatea şi viaţa personală a unui om.

Până la a te înscrie pe o listă de aşteptare pentru miraculoasele lentile, ar trebui să ţii cont şi de faptul că marile companii patentează în multe cazuri produse pe care, în final, nu le mai introduc în producţie.

CITIȚI ȘI...