GIR, după întâlnirea cu Streleț: „Proclamația din 6 septembrie nu se negociază”

by Genko Genko

Proclamația Marii Adunări Naționale din 6 septembrie nu se negociază, spun reprezentanții Grupului de Intermediere și Reprezentare al protestatarilor (GIR) care au avut astăzi o întrevedere cu premierul Valeriu Streleț.

Aceștia spun că nu sunt mulțumiți de reacția premierului, deoarece Proclamația din 6 septembrie nu se negociază. Totuși, aceștia sunt dispuși să discute pe marginea soluțiilor de implementare a Proclamației.

„Nu putem fi mulțumiți de rezultatul întrevederii cu premierul Streleț, deoarece întruniri și discuții ar fi fost necesare după primul protest, iar acum trebuiau să fie implementate acțiuni. Suntem dispuși să comunicăm doar pentru a găsi soluții de implementare a Proclamației Marii Adunări Naționale din 6 septembrie”, a spus Andrei Năstase, unul dintre membrii grupului de inițiativă, după întrevederea GIR cu premierul.

Potrivit acestuia, grupul de inițiativă urmează să aibă o întrevedere cu președintele Parlamentului, Adrian Candu, în cadrul căreia, de asemenea, nu se vom negocia dezideratele Proclamației din 6 septembrie, ci soluții de implementare a acesteia.

„Nu vom negocia dezideratele Proclamației, dar vom încerca să găsim formule potrivite pentru îndeplinirea revendicărilor poporului”, a adăugat el.

Amintim că, prim-ministrul a anunțat că Guvernul refuză se demisioneze, așa cum au cerut cei peste o sută de mii de protestatari din Piața Marii Adunări Naționale duminică. Acesta însă spune că este dispus să discute orice.

„Suntem gata să discutăm orice în afară de demisia Guvernului. Suntem gata să creem un grup de lucru comun care ar putea găsi soluții și propuneri pentru depășirea situației actuale, pentru că majoritatea solicitărilor sunt în afara competențelor Guvernului”, a declarat Streleț.

Reamintim, protestatarii cer demisia președintelui Nicolae Timofti, alegeri anticipate până în martie 2016, alegerea președintelui prin vot direct și demisia celor responsabili de jaful din sistemul bancar.

CITIȚI ȘI...