Ghimpu: Republica Moldova poate avea viitor doar în NATO și UE

by Genko Genko

Republica Moldova poate avea viitor doar în calitate de membru NATO și UE, a declarat joi președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unui discurs în ședința Parlamentului, întrunită pentru a da vot de încredere cabinetului de miniștri Leancă 2.

Liderul PL a condamnat acțiunile PLDM și PD, de a constitui o așa-zisă alianță de guvernare minoritară, în „spatele căreia stă PCRM”.

În opinia lui Ghimpu, Republica Moldova avea nevoie de o majoritate parlamentară stabilă, care să asigure o depolitizare reală și eficientă a justiției.

„Cu corupția nu luptă Guvernul, dar Procuratura și CNA, care sunt astăzi controlate. Procurorul general este la voi în buzunar”, a acuzat Mihai Ghimpu.

Pe lângă pericolul intern, reprezentat de corupție, Republica Moldova este amenințată și de un pericol extern, acesta fiind războiul din Ucraina.

„Războiul din Ucraina și armata Rusiei pe teritoriul nostru oare nu ne spune că noi nu ne putem apăra cetățenii fără ajutorul NATO? NATO nu înseamnă tanc rusesc, înseamnă un scut pentru țara noastră. Republica Moldova poate avea viitor doar în NATO și UE”, a subliniat Ghimpu.

CITIȚI ȘI...