Ghimpu, după întrevederea cu Iohannis: Alianța PLDM-PD e o „cloșcă chioară”

by Genko Genko

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, își menține poziția anterioară, de a intra la guvernare doar într-o formulă care să conțină și PL, în condițiile unui nou acord de coaliție.

Declarații în acest sens liderul liberalilor a făcut în urma unei întrevederi pe care a avut-o cu președintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit lui Ghimpu, Iohannis a lăsat de înțeles că și-ar dori ca la Chișinău să existe o guvernare între PLDM, PD și PL, dar a subliniat că, cel mai important lucru, este continuarea parcursului european.

„Indirect s-a subînțeles acest lucru. Cursul european poate fi continuat, cu greu, dar la sigur, în cazul în care la guvernare sunt aceste trei partide și e o majoritate parlamentară PLDM, PD, PL”, a declarat Ghimpu după întrevederea cu Iohannis.

În condițiile actualei majorități parlamentare, în opinia lui Ghimpu, Moldova va „bate pasul pe loc”. El a adus și exemplul Băncii de Economii, acolo de unde „s-a furat un miliard”, iar actuala putere încearcă să minimalizeze această problemă.

Cu această ocazie președintele PL a reafirmat disponibilitatea liberalilor de a intra la guvernare, dar doar după ce va fi creată o nouă alianță, pe principiile unui nou acord.

„Acuma trebuie. Așa cum este practica europeană. Trei partide formează un acord, în baza acordului se formează o alianță de guvernare, dar nu să aderi la ‘cloșcă chioară’”, a menționat Mihai Ghimpu, făcând referire la îndemnurile PLDM-ului, de a susține Guvernul, ca ulterior PL-ul să fie cooptat la guvernare.

CITIȚI ȘI...