Ghimpu: Dodon este copilul politic al lui Vlad Plahotniuc

by Genko Genko

„Dodon este copilul politic al lui Vlad Plahotniuc. El l-a scos din Partidul Comuniştilor, el l-a ajutat să preia Partidul Socialiştilor şi s-a gândit că ar fi bine să aibă un joc duplicitar: unul cu estul şi altul cu vestul. Şi atunci, vorba ceea, joci la două capete şi bei lapte de la două capre”. Afirmaţia aparţine preşedintelui liberal Mihai Ghimpu, fiind făcută în cadrul emisiunii Adevărul Live, de la publicaţia română cu acelaşi nume.

Liderul PL a mai spus că „noi am trecut prin asta”, atunci când un asemenea joc l-a făcut şi ex-preşedintele Petru Lucinschi.

„Acum este un tandem, ei joacă împreună. Dodon – cu Rusia, dar ruşii nu-s proşti, eu cred că ei cunosc lucrul acesta, PD-ul în frunte cu Plahotniuc – pentru cursul european. Chiar acum o săptămână la ultimele şedinţe ale Parlamentului, înainte de a veni încoace, domn Plahotniuc a anunţat că nu vor merge după alegeri în alianţă cu Partidul Socialiştilor, ci cu partidele de dreapta”, a mai spus Ghimpu, precizând că aceasta a fost făcut „pentru a uşura situaţia socialiştilor în problema referendumului de revocare a primarului general, Dorin Chirtoacă”.

„Delimitarea de socialişti. Fiindcă alegătorii de stânga nu-l agrează pe Plahotniuc şi atunci a făcut această delimitare”, a mai menţionat Mihai Ghimpu, care a mai precizat că „PD este un partid de centru care e şi cu stânga şi cu dreapta în funcţie de cum îi convine”.

Întrebat despre modificarea legislaţiei electorale de către PD şi PSRM, Mihai Ghimpu a spus că „motivul principal este înoirea clasei politice”. „Hai să fim serioşi. Dacă la noi Plahotniuc vorbeşte despre o clasă politică nouă în frunte cu dumnealui, atunci mă scuzaţi vă rog, e mai mult o clasă politică controlată şi un mandat de deputat controlat de Vlad Plahotniuc”, a mai opinat liberalul.

CITIȚI ȘI...