Ghimpu acuză PLDM și PD că nu vor să întrerupă propaganda televizunilor rusești

by Genko Genko

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este de părere că, prin anumite acțiuni, PLDM și PD fac jocul direct sau indirect al Rusiei. Totodată, liberalul acuză cele două partide că nu vor să întrerupă propaganda televizunilor ruse în Moldova.

„Avem partide care fac deschis politica Rusiei, precum Partidul Socialist al lui Dodon. Alte partide fac mai deștept, mai ascuns. Aceste partide (PLDM și PD – n.r.) direct sau indirect promovează interesele Federației Ruse”, a declarat Ghimpu într-un interviu pentru Hotnews.

În opinia liberalului, o altă problemă mare este existența televiziunilor rusești pe teritoriul Republicii Moldova, pe care cetățenii și nici politicienii nu au curajul să le sisteze.

„Ei dețin monopolul în lipsa televiziunilor românești. Noi nu avem curajul să-i închidem, deși în privința Ucrainei, de exemplu, au făcut propagandă, agitație fățișă”, a menționat Mihai Ghimpu.

Întrebat de ce PL nu promovează un proiect în Parlament în acest sens, Ghimpu a precizat că „nu va trece”, așa cum nu a trecut niciun proiect „nici măcar când erau în cadrul Alianței”.

CITIȚI ȘI...