Gestul lui Leancă, de a nu vota Guvernul, l-a nemulțumit pe Filat: „Vom lua măsuri”

by Genko Genko

Liderul PLDM, Vlad Filat, se arată deranjat de faptul că Iurie Leancă a refuzat să voteze pentru cabinetul de miniștri în frunte cu Chiril Gaburici, anunțând că această situație urmează să fie analizată în cadrul partidului, iar ulterior vor fi luate măsuri.

„Vom avea discuții la partid, pentru că PLDM nu este un partid în care avem doar mentori sau observatori, există statut care are la bază, inclusiv, elementul de disciplină”, a declarat Filat, după votul din Parlament.

„Până în prezent, deciziile au fost adoptate în unanimitate, dar aceasta nu este prima situație când Iurie Leancă acționează astfel”, a adăugat Filat, invocând susținerea pe care i-a acordat-o Iurie Lencă candidatului la alegerile prezidențiale din România, Victor Ponta, în condițiile în care fracțiunea PLDM l-a susținut pe Klaus Iohannis.

Totodată, liberal-democratul a ținut să menționeze că înlocuirea lui Oleg Efrim cu Vladimir Grosu pentru funcția de ministru al Justiției s-a făcut în cadrul partidului.

„Motivele acestor schimbări au fost discutate la partid. Motivele sunt multiple, au caracter atât subiectiv, dar și obiectiv”, a precizat Filat. Întrebat dacă aceasta a fost o condiție a comuniștilor, liderul PLDM a menționat că decizia ține de „contextul general, nu doar a comuniștilor”.

CITIȚI ȘI...