Germania: Numărul migranților nord-africani, în scădere accentuată din cauza șanselor reduse de azil

by Genko Genko

Numărul migranților nord-africani care au ajuns în Germania a scăzut puternic de la începutul acestui an, potrivit statisticii anunțate luni de Biroul federal pentru migrație și refugiați (BAMF), transmite DPA.

Dacă în ianuarie în Germania au sosit 3.356 de migranți din Algeria, Maroc și Tunis, în februarie numărul lor a scăzut la 599, iar în martie la 480, precizează BAMF, într-o scrisoare către parlament, citată de grupul media Funke, potrivit Agerpres.

Biroul federal atribuie această reducere unei propuneri de modificare legislativă prin care cele trei state nord-africane sunt declarate „țări de origine sigure”, astfel încât solicitanții de azil din aceste state vor avea șanse reduse de reușită.

Per total, numărul refugiaților ajunși în Germania a scăzut rapid în 2016, ca rezultat al închiderii rutei balcanice de migrație.

Potrivit BAMF, din cei aproximativ 1 milion de migranți sosiți în țară anul trecut, numai 26.036 au provenit din cele trei state nord-africane și foarte puțini au primit permisiunea de a rămâne (2,1% în 2015 și numai 0,7% în primul trimestru din 2016).

Deși relativ puțini ca număr, migranții din aceste țări s-au aflat în centrul scandalului legat de agresiunile cărora le-au căzut victime zeci de femei în noaptea de Anul Nou la Koln, majoritatea agresorilor fiind descriși de origine nord-africană.

CITIȚI ȘI...