(GALERIE FOTO) Cum arată cel mai afectat oraș distrus de războiul din Ucraina

by Genko Genko

După zece luni de război, orașul ucrainean Debalțeve a ajuns o ruină. Fără apă și electricitate, patru mii de persoane nu au acceptat însă să-și părăsească munca de-o viață și se chinuie să înceapă de la zero.

Jurnaliștii de la publicația rusă Komsomolskaya Pravda au pătruns în ceea ce presa internațională a descris ca fiind cel mai afectat oraș al războiului din Ucraina, iar imaginile publicate sunt cutremurătoare.

Încă de la intrarea în oraș, corespondenții publicației au avut mari probleme, întrucât podul a fost aproape distrus de bombardamentele din ultimele luni.

imagini-razboi-debalteve (4)

Apoi, pericolul pândea la fiecare pas, deoarece în multe zone încă mai sunt grenade gata să explodeze în orice clipă. Rămășițele războiului încă-și mai spun cuvântul, tancuri și mașini avariate fiind la tot pasul.imagini-razboi-debalteve (5)

În aceste condiții apocaliptice, patru mii de oameni au continuat să trăiască în orașul care cândva era un nod feroviar extrem de important. Numărul lor este de șase ori mai mic față de ultimul recensământ, însă nimeni nu știe cu adevărat câți oameni au murit în conflict.
imagini-razboi-debalteve (3)

Supraviețuitorii războiului se chinuie să înceapă o nouă viață de la zero, într-un oraș ce nu mai are apă și electricitate. În aceste condiții, ajutoarele au rămas singura speranță a unor oameni care au pierdut tot.

imagini-razboi-debalteve (2)

Oamenii se încălzesc cu ajutorul focului, iar orașul este cuprins de o tăcere totală.  Din când în când se mai aud lacrimile celor care jelesc victimele războiului.

imagini-razboi-debalteve (1)

80% din clădirile orașului Debalțeve au fost afectate de bombardamentele din ultimele luni.

Autoritățile estimează că sunt necesare câteva miliarde de dolari pentru reconstrucția orașului.
imagini-razboi-debalteve

CITIȚI ȘI...