Funcţionari de stat, membri au unei grupări criminale, reținuți de poliție

by Genko Genko

O grupare criminală, din care făceau parte şi funcţionari de stat, a fost anihilată în urma unei operaţiuni de amploare organizată de ofiţerii IGP în colaborare cu Procuratura Generală.

Potrivit informaţiilor, 8 membri ai grupării criminale cu vârstele cuprinse între 20 și respectiv 50 de ani din diferite raioane ale țării au fost reținuți pentru 72 de ore pentru crearea sau conducerea unei organizații criminale.

Gruparea criminală îşi desfăşura activitatea infracțională şi în zona de nord a țării. Membrii acesteia erau specializaţi în contrabanda articolelor de tutungerie și alcool etilic în cantități deosebit de mari peste frontiera de stat în Ucraina, infracțiunea fiind facilitată de către persoane cu funcțiile de răspundere din cadrul Departamentului Poliției de Frontieră.

Printre cei care organizau schemele frauduloase, era și șeful Inspectoratului ecologic de stat al unui raion și un polițist din cadrul Departamentului poliției de frontieră, ambii din regiunea de nord a țării.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile, dar şi în automobilele acestora, poliţiştii au descoperit 169.000 de pachete de ţigări, cu timbru de acciz falsificat ucrainesc, 10.000 de litri de alcool etilic, 2.000 de sticle de vodkă falsificară, mărci de accize false moldoveneşti, dar şi bani cash în sumă de 1.370.000 de lei.

De asemenea, s-a constatat că, pe parcursul procesului de documentare, aceştia au transportat prin zona verde a frontierei de stat alcool etilic în cantități deosebit de mari, valoarea căruia, este estimată la suma de peste 16 000 000 lei, astfel, prejudiciind bugetul de stat în proporții deosebit de mari.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cele opt persoane reţinute riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

CITIȚI ȘI...