Fregata „Regele Ferdinand”, prima misiune NATO după anexarea Crimeei de către Rusia

by Genko Genko

Forțele Navale au anunțat că reiau participarea la misiunile NATO din Marea Mediterana, „întrerupte după degradarea situației de securitate din Marea Neagră și anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, în anul 2014.”, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Fregata „Regele Ferdinand” cu un elicopter Puma Naval ambarcat și cu un echipaj de 240 de marinari militari a plecat vineri, 6 octombrie, din portul Constanța, pentru a se alătura forțelor din gruparea navală SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care participă la Operația SEA GUARDIAN, în Bazinul Mediteranean.

SEA GUARDIAN este o operație condusă de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) și are ca obiectiv principal asigurarea securității maritime a membrilor Alianței în Marea Mediterana.

Prin participarea fregatei „Regele Ferdinand” la Operația NATO SEA GUARDIAN, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră față de partenerii din Alianță și demonstrează faptul că România furnizează un suport constant pentru consolidarea măsurilor de securitate și de apărare colectivă a NATO.

Anul acesta, fregata face parte din pachetul de forțe puse la dispoziția NATO de țara noastră și a mai fost integrată de două ori în gruparea navală NATO SNMG-2, care a desfășurat misiuni în Marea Neagră. Nava se va întoarce în țară la începutul lunii noiembrie 2017.

CITIȚI ȘI...