Fracțiunea PLDM a rămas fără doi deputați; Reacția interesantă a lui Filat

by Genko Genko

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova a rămas fără doi deputați, după ce Iurie Leancă și Eugen Carpov au anunțat în cadrul ședinței legislative de vineri că nu-și mai doresc să facă parte din aceasta.

Iurie Leancă s-a limitat a spune doar că părăsește fracțiunea liberal-democraților, în timp ce Carpov a ținut să menționeze că ia această decizie deoarece „acțiunile partidului din ultima perioadă nu corespund cu promisiunile din campania electorală”.

Președintele PLDM, Vlad Filat, a avut o reacție interesantă la anunțul celor doi, ținând să-și exprime „speranța” că în spatele acțiunilor lui Leancă și Carpov nu stau aceleași motive care i-au determinat anterior pe Igor Dodon și Zinaida Greceanîi să părăsească fracțiunea PCRM.

În noiembrie 2011, Igor Dodon, Zinaida Grecianîi și Veronica Abramciuc au părăsit fracțiunea parlamentară a PCRM. Ulterior, ei au votat pentru alegerea președintelui Nicolae Timofti.

Atunci în presă s-a scris că cei trei ar fi fost plătiți de către Vladimir Plahotniuc pentru a părăsi fracțiunea PCRM și a vota ulterior președintele. Dodon a negat vehement aceste informații.

CITIȚI ȘI...