(FOTO, VIDEO) Tentativă de contrabandă cu cosmetice

by Genko Genko

Ofiţerii Echipelor Mobile, ai sectorului Centru, din cadrul Serviciului Vamal au prevenit un caz de transportare frauduloasă a mărfurilor de pe teritoriul vamal al Republicii Moldova.

Pe traseul Anenii-Noi – Chişinău, echipele mobile au observat un automobil de model ”VAZ 21083”, cu numere de înmatriculare străine, ce se deplasa cu viteză excesivă.

Cetăţeanul aflat la volanul autovehicolului a virat brusc, schimbîndu-şi direcţia spre localitatea Merenii-Noi, însă a fost stopat rapid, pentru verificările de rigoare.

În cadrul controlului efectuat, ofiţerii vamali au depistat, în salonul şi portbagajul automobilului, un număr impunător de produse cosmetice (4000 buc.) de marca ”DOVE” şi ”REXONA”, în asortiment, fără acte de provenienţă.

Potrivit explicaţiilor conducătorului auto, marfa a fost introdusă prin segmentul transnistrean, cu ocolirea posturilor vamale şi urma să fie plasată în comerț, în centrele comerciale din municipiul Chişinău.

Colaboratorii vamali au întocmit un proces verbal pentru acest caz, în conformitate cu Codul Contravenţional al Republicii Moldova, сare prevede amendă în cuantum de 3000 lei, cu confiscarea mărfii.

cats

CITIȚI ȘI...