(FOTO) Un rus și-a construit o întreagă divizie de tancuri

by Genko Genko

Vyacheslav Veryovochkin, un locuitor îndemânatic dintr-un sat rusesc aflat în regiunea Novosibirsk, a devenit faimos pentru construirea, în propriul garaj, a unor replici fidele, în mărime naturală, ale diferitelor vehicule militare de luptă folosite în cel de-al Doilea Război Mondial.

Bărbatul a început să construiască vehiculele „războinice” acum câțiva ani, după ce a intrat în posesia planurilor unui camion de război. Cu numai câteva unelte de bază pe care le avea în garaj, rusul a reușit să creeze o replică perfectă a vehiculului, moment din care a continuat să construiască și alte modele, pentru a face timpul să treacă mai repede. Pentru că încearcă să recreeze piese istorice, pasionatul meșteșugar lucrează strict conform planurilor originale, pe care le cercetează acum pe Internet sau în reviste.
2

În momentul de față, numai șase vehicule se află în fața casei lui Vyacheslav, dar omul spune că a construit până acum aproximativ 30 de tancuri și taburi diferite din al Doilea Război Mondial. Este singurul din Rusia care creează replici atât de exacte, așadar câteva din piesele lui au fost achiziționate de muzee, în timp ce altele sunt închiriate de Mosfilm, principalul studio de film din Moscova.

Colecția extraordinară a lui Vyacheslav include vehicule construite de ruși, germani și americani. Bărbatul le-a construit caroseriile din metal reciclar și le-a dotat cu motoare extrase din vehicule rusești ca UAZ, GAZ-52, diferite camioane și tractoare.

3 4

5 6 7 8

9 10 11 12

13 14

CITIȚI ȘI...