(FOTO) Un punct de trecere a frontierei de la granița moldo-ucraineană, blocat de activiști

by Genko Genko

Punctul de trecere a frontierei Kuciurgan, de la granița cu Ucraina, pe segmentul transnistrean, a fost blocat luni de mai mulți activiști din regiunea Odesa.

Acțiunea de protest se desfășoară în semn de solidaritate cu o manifestație similară față de Crimeea, peninsula ucraineană anexată în 2014 de către Federația Rusă.

620_400_1442837898-8929

„La fel ca și Crimeea, Transnistria este total dependentă de Ucraina atât din punct de vedere logistic cât și alimentar. În această enclavă rusească se desfășoară o propagandă continuă anti-ucraineană și anti-europeană. Dacă nu ne vor fi ascultate revendicările, vom bloca și alte puncte de trecere a frontierei”, susțin protestatarii, citați de portalul 048.ua.

620_400_1442837898-9057

În paralel se desfășoară și o acțiune de blocare a accesului spre Crimeea, în semn de protest față de anexarea peninsulei de către Federația Rusă și a felului în care sunt tratați locuitorii regiunii. Luni zeci de camioane au fost blocate la punctele de trecere către pensinsulă.

Activiștii cer instituirea unei blocade economice asupra Crimeei, cerând Kievului să nu mai asigure cu alimente și alte lucruri strict necesare peninsula.

CITIȚI ȘI...