(FOTO) Un oraş pierdut, descoperit sub pământ după 2.500 de ani

by Genko Genko

O echipă de arheologi a descoperit întâmplător ruinele unui imens oraş antic.

În timp ce lucra la un proiect de cercetare în satul Vlochos, aflat la 500 km nord de Atena, o echipă de arheologi formată din experţi din Grecia, Suedia şi Marea Britanie a făcut o descoperire uimitoare.

Cercetătorii au găsit pe un deal din apropiere, situat în câmpia Tessalia, urme ale unui oraş antic foarte mare. Au descoperit aici străzi pietruite, turnuri, ziduri vechi de aproximativ 2.500 de ani, despre care nimeni nu mai ştia, deoarece zăceau îngropate sub pământ.

Acest oraş antic era foarte mare şi se întindea pe cel puţin 40 de hectare, în vârful dealului Strongilovoúni şi pe pantele acestuia. Tot aici arheologii au dat peste monede şi resturi de ceramică din jurul anului 500 î.e.n.
un-oras-pierdut-descoperit-sub-pamant-dupa-2-500-de-ani
Deocamdată nimeni nu ştie cum se numea această metropolă antică şi nici de ce a fost abandonată. Istoricii bănuiesc însă că de vină ar putea fi invazia romană.

Arheologii vor să cerceteze ruinele din subteran cu ajutorul unui radar special, pentru a nu le distruge prin excavare.

Este ciudat însă că până acum nimeni nu a cercetat serios ruinele de pe acest deal, care erau considerate lipsite de importanţă. Este adevărat însă că la suprafaţă se văd doar câteva fragmente de ziduri, iar cea mai mare parte a oraşului antic este acum sub pământ.

La această descoperire au luat parte specialişti de la Universitatea Gothenburg din Suedia, Universitatea Bournemouth din Marea Britanie şi Institutul Suedez din Atena, scrie Fox News.

CITIȚI ȘI...