(FOTO) Ultima delicatesă la Moscova: Ruşii mănâncă un soi de şobolan la câteva sute de metri de Kremlin

by Genko Genko

Nutria, sau şobolanul de râu, cunoscută mai ales pentru blana ei din care se fac haine de iarnă, a intrat recent şi în atenţia bucătarilor din Rusia.

Din această toamnă, carnea de nutrie a ajuns pe mesele câtorva restaurante din Moscova, relatează The Guardian.
3359
Să mănânci carne de şobolan pare ceva de neimaginat, ce îţi aduce aminte de perioadele în care sovieticii mureau de foame în timpul asediului asupra oraşului Leningrad, comentează ironic publicaţia citată. Takhir Kholikberdiev, un chef de 35 de ani din Moscova, vede altfel lucrurile, preferând să spună că îşi dezvoltă afacerea pe ingrediente locale.

În restaurantul său din centrul Moscovei, le serveşte clienţilor burgeri cu carne de nutrie, iar în meniu există diverse alte feluri bazate pe carnea rozătorului.
Hamburgher nutrie
Cei care sunt înspăimântaţi de gândul că mănâncă şobolani sunt neinformaţi, spune Kholikberdiev.

„Este un animal foarte curat. Nu numai că este ierbivor, dar spală tot ce mănâncă. Iar carnea de nutrie este foarte bogată în acizi omega-3. Mulţi doctori şi nutriţionişti o recomandă”, susţine el.
Nutrieî
Gustul burgerului de nutrie este fad, asemănător celui de curcan, relatează sursa citată. Printre felurile cu care bucătarul îşi îmbie clienţii se numără hotdogul de nutrie, dar şi sărmăluţele de nutrie.
Mâncare nutrie
Pe de altă parte, nutriile se înmulţesc într-un ritm alarmant în ultima perioadă, iar în fermele de la ţară ele sunt uşor de crescut, iar asta ar fi un avantaj pentru cei care vor să le introducă în meniul restaurantelor.

Într-un review făcut pe siteul Afisha, „biblia” hipsterilor din Moscova, scrie: „Să nu uitaţi – sunteţi în anul 2016 şi puteţi mânca burger de şobolan la câteva sute de metri de Kremlin”.

CITIȚI ȘI...