(FOTO și VIDEO) Top 10 cele mai scumpe case din lume; Una se găsește în România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel mai emblematic și durabil element care dă dimensiunea bunăstării și a posibilităților financiare ale unui om este proprietatea sa. Și, cum lumea este plină de recorduri, desigur că există și o clasificare a celor mai scumpe locuințe din lume, care cu greu ar putea fi numite case.

Iată un clasament al celor mai luxoase și scumpe case din lume:

10. Castelul Bran, România – 135 milioane de dolari

Complet ridicat spre finele secolului al XIV-lea, castelul Bran este un faimos monument național și astăzi, tehnic, un vizitat muzeu, grație popularității lui Vlad Țepeș. Construcția a fost scoasă la vânzare în anul 2009. Castelul dispune de 57 de camere în total, între care 17 dormitoare ticsite cu antichități și artefacte istorice. Ar fi însă câteva neajunsuri de natură să împiedice transformarea castelului Bran într-un cămin, și anume cei aproximativ 450.000 de turiști care îl vizitează anual.
10-bran
9. Updown Court, Windlesham, Surrey, Marea Britanie – 139 milioane de dolari
Este vorba despre o reședință privată cu o suprafață locuibilă de peste 3.700 de metri pătrați. Casa are 103 camere. Are, de asemenea, o pistă de bowling, teren de squash, cinematograf, cinci piscine, o alee de marmură încălzită și o scară modelată, aparent, după cea a conacului din Miami al lui Gianni Versace. Totuși, dincolo de toate aceste trăsături spectaculoase, elementul ce face ca Updown Court să fie unic în lume este podeaua mozaicală, alcătuită din piese de aur de 24 de carate și întinsă pe parcursul a 22 de dormitoare și 27 de băi.
09-uptown


8. „Conacul”, Los Angeles, SUA – 150 milioane de dolari
Reședința cu o suprafață de peste 5.200 de metri pătrați a producătorului american de film și televiziune Aaron Spelling a fost botezată de soția lui, Cindy, „Conacul”. Construită special pentru familia Spelling în 1991, uriașa casă are 123 de camere, mai multe piscine, trei bucătării, terenuri pentru diverse sporturi, livadă de pomi fructiferi și alee de bowling. Există, de asemenea, câteva elemente complet unice și exotice, cum ar fi un muzeu de păpuși, o cameră destinată exclusiv împachetării de cadouri și un întreg etaj folosit pe post de dressing.
08-conacul
7. „Piscul”, Montana, SUA – 155 milioane de dolari
Acest luxos centru de ski reprezintă cea mai mare proprietate din exclusivista comunitate privată de ski și golf a miliardarilor, „Clubul Yellowstone”. Natural, clădirea servește drept reședință pentru proprietarii acestui grup elitist, Tim și Edra Blixseth. „Piscul” are numai zece dormitoare, dar se bucură de o podea încălzită de-a lungul întregii suprafețe locuibile a casei, care se prelungește cu o alee controlată termic, precum și de șeminee în toate băile, o cramă uriașă de vinuri, piscină interioară și exterioară, sală de gimnastică și cameră de masaj.
07-montana
6. Vila Franchuk, Kensington, Marea Britanie – 161 milione de dolari
Această vilă în stil victorian a fost o școală pregătitoare pentru fete până în 1997. Cumpărată de agenți imobiliari și îmbunătățită în 2006 cu investiții de peste 10 milioane de lire strerline, a fost achiziționată de filantropa ucraineancă implicată în ajutorarea persoanelor bolnave de SIDA Elana Franchuk. Neobișnuit pentru Londra, căminul de cinci etaje este nealipit vreunei alte clădiri, are zece dormitoare, o piscină interioară la subsol, cinematograf, saune, sală de gimnastică și cameră de siguranță.
06-vila
5. Palatul Hearst, Beverly Hills, SUA – 165 milione de dolari
Această casă, deținută până de curând de magnatul media William Randolph Hearst, are 29 de dormitoare și trei piscine. Are chiar propriul club și propria sală de spectacole. Casa a fost folosită și de președintele John Kennedy, care a locuit în incinta acestui conac pe perioada lunii de miere. De asemenea, reședința s-a bucurat și de câțiva vecini celebri, cum ar fi cazurile cuplurilor Tom Cruise & Katie Holmes sau David & Victoria Beckham.

05-hearst
4. Fairfield Pond, The Hamptons, SUA – 170 milioane de dolari
Întinsă pe 25 de hectare, casa lui Ira Rennert este considerată drept cel mai mare complex rezidențial din toată America. Casa are 29 de dormitoare, 39 de băi, precum și o sufragerie uriașă, cinci terenuri de sport, pistă de bowling și o cadă în valoare de 150.000 de dolari.
04
3. „Penthouse”-ul, Londra, Marea Britanie – 200 milioane de dolari
Pe acoperișul unui bloc cu 82 de apartamente din faimosul cartier rezidențial londonez Number One Hyde Park se află cel mai scump apartament din lume: 23.500 de euro pe metru pătrat. Casa oferă caracteristici speciale precum camere de siguranță, geamuri antiglonț, aparate de scanare a retinei și chiar un tunel secret către apropiatul Hotel Mandarin.
03-phlondra
2. Vila Leopolda, Riviera Franceză, Franța – 506 milioane de dolari
Devenită chiar și mai faimoasă decât înainte prin intermediul presei moderne, această vilă de pe Riviera Franceză a fost construită în 1902 de către Regele Leopold al ÎI-lea al Belgiei. Cu o suprafață de aproape 7.500 de metri pătrați, casa adăpostește 19 dormitoare, terenuri de sport, pistă de bowling, mai multe bucătarii și sufragerii, cinematograf, toate în vila principală.
02-riviera-leopold
1. „Antilla”, Mumbai, India – 1 miliard de dolari
Acest turn înalt de 27 de etaje și cu o suprafață locuibilă de peste 37.000 de metri pătrați este creația unică și extravagantă a proprietarilor Mukesh și Nita Ambani, unii dintre cei mai importanți magnați ai Indiei. Înaltă de 173 de metri și construită în mare parte din sticlă, clădirea are un staff format din 600 de oameni. Această reședință o transformă pe oricare alta într-o pitică, atât financiar cât și ca statură, urmând, probabil, să rămână numărul unu pentru multă vreme de aici înainte.
01-antila


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...