(FOTO şi VIDEO) Statul Islamic in Europa? Cel puţin doi jihadişti, descoperiţi printre refugiaţi

by Genko Genko

Cel puţin doi militanţi ai Statului Islamic ar fi fost descoperiţi printre imigranţii sosiţi în Europa, arată presa maghiară, în contextul în care oficialii europeni au avertizat că jihadiştii s-ar putea infiltra în valul de refugiaţi.

Televiziunea ungară M1 a relatat că identitatea presupuşilor jihadişti ar fi fost descoperită după ce aceştia au postat fotografii pe reţelele sociale, mai întâi ca militanţi ISIL, apoi ca refugiaţi, informează Russia Today.

„Teroriştii islamişti, deghizaţi în refugiaţi, au venit în Europa. (…) Mulţi dintre ei, care acum sunt imigranţi ilegali, au luptat alături de Statul Islamic”, se preciza în relatarea postului TV maghiar.

Televiziunea a difuzat şi fotografiile de pe paginile de Facebook ale presupuşilor terorişti. În primele apăreau cu arme în mână, în Orientul Mijlociu, iar în altele apăreau zâmbitori în timp ce se aflau în Europa, unul dintre ei chiar în Germania.
Imigranţi terorişti
Co-preşedintele fundaţiei umanitare Pressenza, Tony Robinson, susţine că cei doi bărbaţi ar fi avut în trecut legături cu organizaţii teroriste, iar acum s-ar afla în ţări occidentale precum Germania.

„În orice caz, aproape sigur există (printre refugiaţi – n.red.) indivizi care au făcut parte din grupări teroriste în trecut, iar unii dintre ei fără îndoială se vor radicaliza atât de mult încât vor fi pregătiţi să comită acte de violenţă şi terorism împotriva oraşelor Europei”, a spus acesta.

CITIȚI ȘI...