(FOTO şi VIDEO) Imagini inexplicabile cu un OZN, prezentate de guvernul din Chile

by Genko Genko

Un departament din cadrul guvernului din Chile a publicat analiza a două fotografii de foarte bună calitate a unui OZN surprins deasupra unei mine de cupru din această ţară. Imaginile au fost luate la mina Collahuasi din Chile.

Fotografiile arată un obiect zburător neidentificat, iar ele au fost analizate de Comitetul pentru studiul fenomenelor aeriene anormale (CEFAA) din cadrul Forţelor Aeriene din Chile, potrivit Huffington Post.

Citeşte şi: (VIDEO) Obiecte sferice misterioase au căzut din cer într-un oraş din China

OZN-ul a fost fotografiat la mai mult de 4.200 de metri altitudine deasupra nivelului mării în platoul Andean din nordul îndepărtat al statului Chile.

Locul este o zonă cu un nivel scăzut al oxigenului şi un cer neobişnuit de clar, regiunea fiind una pustie.

Din mina Collahausi sunt extrase minereuri de cupru şi concentrate de molibden.

Patru tehnicieni, profesionişti specializaţi în electricitate, electronică şi controlul fluidelor, au lucrat acolo în aprilie 2013. Ei fost martori oculari la observarea unui obiect în formă de disc care s-a apropiat încet şi a fost prezent pe cer mai mult de o oră.

Citeşte şi: Întâmplări neobişnuite şi neştiute din viaţa preşedinţilor Statelor Unite

El s-a deplasat în diferite poziţii, până la o altitudine de aproximativ 600 de metri. Un tehnician a luat fotografii ale OZN-ului cu un aparat foto Kenox Samsung S860.

Ciudatul obiect nu a făcut niciun zgomot, iar în cele din urmă a dispărut în direcţia est. Martorii au decis să nu spună nimănui despre observarea OZN-ului, având intenţia să păstreze fotografiile.

Dar câteva luni mai târziu, fotograful a arătat ocazional imaginile inginerului şef al minei, care a cerut nişte copii. El a trimis imaginile la CEFAA şi a cerut ca informaţiile să-i fie trimise lui.

Biroul meteorologic din Chile a confirmat că în acea zi a fost un cer senin şi nu a existat posibilitatea formării unor nori lenticulari. Oficialii CEFAA au confirmat că nu au existat drone care să zboare în zona minei.

Analiza guvernamentală concluzionează că „este un obiect sau un fenomen de mare interes şi poate fi calificat ca un OZN”.

Citeşte şi: (FOTO şi VIDEO) Locuri ciudate în lume, bântuite de fantome

CITIȚI ȘI...