(FOTO și VIDEO) Imagini incredibile: Căţăraţi pe zidurile unei şcoli pentru a-i ajuta pe elevi să copieze

by Genko Genko

Aproximativ 600 de elevi de liceu din statul indian Bihar au fost exmatriculaţi, au anunţat autorităţile vineri, pentru că au copiat la un examen cu ajutorul părinţilor, care au fost surprinşi în timp ce se căţărau pe zidurile şcolii pentru a le da fiţuici.

Incidentul a ajuns în centrul atenţiei în întreaga ţară după ce televiziunea indiană a prezentat imagini în care părinţi şi prieteni ai elevilor sunt surprinşi riscându-şi viaţa pentru a-i ajuta pe elevi să copieze.
_81760455_cheating_-_saharsa_district
Peste 1,4 milioane de elevi participă la aceste teste, în aproximativ 1.200 de licee din statul Bihar. Ei sunt supuşi unor presiuni uriaşe, deoarece dacă nu iau examenul nu-şi pot continua studiile liceale.

Profesori şi oficiali din învăţământ care supraveghează examenul au prins sute de studenţi care au introdus ilegal în sălile de examinare cărţi şi fiţuici pentru a copia.
_81760456_cheating_-_saharsa_district_-_vi
Autorităţile de la nivelul statului au postat poliţişti la toate şcolile în care se desfăşoară examenul, „dar nu putem folosi forţa pentru a-i îndepărta pe părinţi”, a subliniat ministrul.
_81760458_cheating_-_saharsa_district_-_ix
Secretarul Comisiei de examinare de la nivelul statului Sriniwas Tiwari a declarat că studenţii prinşi copiind riscă să le fie interzis să repete examenul timp de trei ani, o amendă sau chiar închisoarea.

CITIȚI ȘI...