(FOTO şi VIDEO) Cum arată noul Audi R8, una dintre cele mai apreciate maşini ale momentului

by Genko Genko

Audi a scăpat pe net poze și detalii oficiale cu cel mai important model în 2015.

Din 2007 și până astăzi s-au fabricat 55.000 de R8-uri. Mașina încă este considerată un Lamborghini Gallardo rebrand-uit.

Marca italiană este a concernului VW și de aici și asocierile vizuale, tehnice (aceeași platformă) și dinamice (același motor).

Citeşte şi: (FOTO şi VIDEO) Cum arată Passat Alltrack, noua vedetă a VW, care se va lansa în curând

R8 a fost una din cele mai explorate și exploatate mașini supersport. De la modelul de bază au derivat diverse versiuni și mereu noi trepte de putere.

A fost și un model de paradă (showcar) pentru polițiile din alte țări, a fost vedetă de film (Iron Man), a fost obiect de studiu pentru artiști.
Audi R8 2015
Este una din mașinile care a atins rapid starea de cult. Asta și datorită exclusivității drepturilor de cercetare, dezvoltare și producție (quattro GmbH).

Noul R8 va fi lansat în câteva zile la Salonul Auto de la Geneva. Întâi au fost pozele spion, care nu arătau mari diferențe la linia de design.
Audi R8 2015 (2)
Este și normal, un model consacrat trebuie să-și păstreze alura și coordonatele generale. În istoria de 8 ani pe piață a mai fost un facelift inobservabil acum doi ani.

Citeşte şi: (FOTO) Chinezii de la Qoros continuă „cucerirea” Europei; Cum arată primul lor SUV compact

Noul model arată mai drept peste tot, volumele de pe caroserie sunt mult mai directe. Prizele de aer și grila dau cel mai bine impresia asta. Componentele din față vor fi redimensionate pentru alte mașini RS din gama producătorului.
Audi R8 2015 (3)
Motorul standard și primul din oferta e V10-le cu două praguri de putere – 535 și 600 de cai. Indiferent de versiune, două lucruri vor fi identice: transmisia integrală (quattro) și cutia automată cu 7 viteze (S tronic).

Un R8 ediție specială e-Tron va fi lansat tot la Geneva, singurul cu tracțiune spate, electric 100% (2 motoare pe puntea spate).
Audi R8 2015 (4)
Citeşte şi: (VIDEO) Volvo va lansa 100 de mașini care se vor conduce singure pe străzile din Suedia

Cel mai puternic R8 (cel de 600 CP) atinge 100 km/h în 3.2s și 330 km/h viteza maximă. Mașina o să aibă tehnologie de pe câștigătoarea de la Le Mans (capota și plafonul din aliaj carbon-plastic, arcurile amortizoarelor cu fibră de sticlă în compoziție, frânele sunt ceramice și alte componente sunt din titan). Astfel, greutatea va fi undeva sub 1.500 kg.
Audi R8 2015 (5)
Ca la Lamborghini Huracan (noul Gallardo), caroseria este din aluminiu și fibră de carbon (eleron). Audi a spus că toate aceste materiale folosite rigidizează mașina cu 40% mai mult.
Audi R8 2015 (6)
Citeşte şi: (FOTO și VIDEO) Primele imagini cu noua Skoda Superb

Înăuntru, noul Audi R8 este la fel de spectaculos și ultratehnologizat. Nemții au trecut la ceasuri de bord digitale, pe o diagonală de 12.3 inci. În rest sunt multe detalii din carbon, piele și aluminiu.
Audi R8 2015 (7)
Audi a păstrat meniul celebru pentru setarea stilului de condus. „Greutatea” accelerației, rapoartele din cutie, tăria direcției, orice răspuns dinamic poate fi configurat.

Prețul de plecare pentru Audi R8 2015 este 130.000 euro.

Citeşte şi: (FOTO) Rolls Royce va lansa un SUV de lux

CITIȚI ȘI...