(FOTO) Rogozin compătimește SUA și se laudă cu potențialul balistic al Rusiei

by Genko Genko

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a avut o reacție ironică la îngrijorarea exprimată de amiralul american William Gortney, privind creşterea potenţialului balistic al Rusiei, ceea ce riscă să complice în timp apărarea teritoriului american împotriva unei potenţiale ameninţări.

„Rusia progresează în desfăşurarea de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, cu muniţie convenţională şi la distanţe din ce în ce mai mari de ţintă atunci când (această muniţie) este lansată de bombardiere grele, submarine şi arme cu baza la sol. Dacă această tendinţă continuă, NORAD (comandamentului Nord-American de Apărare Aerospaţială al SUA) se va confrunta cu timpul cu riscuri în creştere pentru posibilităţile noastre de a proteja America de Nord în faţa ameninţării aeriene, maritime şi balistice provenind din Rusia”, a subliniat amiralul William Gortney, care a vorbit în faţa senatorilor americani.

Pe fondul divergenţelor cu Rusia cu privire la Ucraina, Statele Unite ale Americii au declarat în repetate rânduri că forţele armate ruse şi, în special, aviaţia strategică, şi-au intensificat activitatea într-un mod „spectaculos”.

Rusia a denunţat, la rândul său, activitatea fără precedent a NATO în apropierea frontierelor sale.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, responsabil de industria militară în guvernul de la Moscova, a comentat cu ironie declaraţiile şefului NORAD. „America ia act cu îngrijorare de posibilitatea tot mai mare a Federaţiei Ruse privind descurajarea cu rachete. Vă compătimesc foarte mult. Ah, cum vă înţeleg!”, scrie el într-o postare pe Twitter, conform RIA Novosti.

CITIȚI ȘI...