(FOTO) Renault lansează un nou model

by Genko Genko

Renault a prezentat joi concept car-ul Alaskan, graţie căruia constructorul francez va încerca să reproducă pe scară mondială succesul său european pe piaţa vehiculelor utilitare, transmite Reuters.

Noul pick-up are o sarcină utilă de o tonă şi cabină dublă şi se bazează parţial pe arhitectura modelului NP300 a partenerului Nissan. Vehiculul de serie ar urma să fie prezentat în primul semestru al anului următor, iar producţia va începe de la mijlocul lui 2016 la uzina din Mexic a Nissan. Renault intenţionează, de asemenea, să producă acest model şi la uzina sa din Argentina, precum şi la uzina Nissan de la Barcelona.

renault_alaskan_1

„Un pick-up de o tonă este prin excelenţă un pick-up global. Avem acum acest produs pentru a trece de la statutul de actor regional la cel de actor mondial”, a declarat Ashwani Gupta, director pentru vehicule industriale la Renault.

renault_alaskan_2

Grupul auto francez este de 17 ani lider pe segmentul vehiculelor utilitare din Europa, graţie camionetelor şi furgonetelor sale, iar pe piaţa mondială de acest fel controla 3,5% în primul semestru. Pentru a-şi creşte prezenţa, pick-up-urile sunt inevitabile, având în vedere că acestea reprezintă peste o treime (38%) din piaţa mondială a vehiculelor utilitare.

renault_alaskan_3

Întrebat care sunt eventualele ambiţii ale Renault pentru piaţa nord-americană, unde pick-up-ul este rege, Ashwani Gupta a răspuns că pentru moment Renault nu are în vedere un astfel de proiect. În SUA şi Canada, piaţa este dominată de pick-up-uri mult mai mari decât Alaskan.

renault_alaskan_4

Grupul Renault a prezentat în luna iunie primul său model din gama pick-up, Oroch, derivat din Duster. Mai mic decât Alaskan, Oroch este destinat în special Americii Latine şi va fi produs de la finele acestui an la o uzină Renault din Brazilia.

CITIȚI ȘI...