(FOTO și VIDEO) Protest la Cimișlia: Sute de persoane și-au cerut țara înapoi

by Genko Genko

Protestele organizate de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr continuă să se extindă în toată țara. Duminică, sute de persoane s-au adunat în centrul orașului Cimișlia pentru a-și cere țara înapoi.

Locuitori ai orașului Cimișlia, dar și din satele din apropiere, au venit în centrul localității pentru a se solidariza cu manifestanții din Orașul Demnității, instalat deja de trei săptămâni în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

cr

Și de această dată au răsunat sloganele deja bine cunoscute în cadrul protestelor din ultimele luni. „Hoții la pușcărie!”, „Plahotniuc, nu uita, pușcăria-i casa ta!”, „Filat, la pușcărie!”, „Ne luăm țara înapoi!”, „Acum ori niciodată!”.

cs

La un moment dat, protestatarilor li s-a alăturat și primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, care a salutat protestele din toată țara. El a îndemnat cetățenii să pună în continuare presiune pe „guvernarea coruptă”.

Captură

Protestatarii au ținut să le amintească guvernanților că se vor aduna duminică, 4 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, acolo de unde vor da „lovitura de grație oligarhiei” care a capturat statul.

ca

ce

cf

ci

cq

cs

cu

cw

cy

CITIȚI ȘI...