(FOTO) Ploile torențiale au cuprins Japonia: Peste 100.000 de oameni, obligați să își părăsească locuințele

by Genko Genko

Ploile torențiale au continuat joi în Japonia, provocând revărsări ale cursului apelor și alunecări de teren. Astfel, Agenția Meteo din Japonia (JMA) a emis „alerte speciale” pentru prefecturile Tochigi și Ibaraki, la nord de Tokyo, relatează Agerpres.

De asemenea, o persoană a fost dată dispărută, au raportat autoritățile locale.

„Aceste intemperii sunt de o amploare nemaiîntâlnită și prezintă un pericol imediat”, a avertizat Takuya Deshimaru, responsabil al JMA, la o conferință de presă transmisă la televiziune.

În prefectura Tochigi, 90.000 de persoane au primit ordin de evacuare și altor 80.000 li s-a recomandat să-și părăsească temporar locuințele, a raportat joi postul de televiziune NHK.
1
De asemenea, au primit ordin de evacuare peste 20.000 de persoane din prefectura Ibaraki, potrivit sursei media citate.

Sute de mii de persoane din alte regiuni, printre care și unele arondismente din Tokyo au primit deja miercuri recomandări să-și părăsească locuințele.

2

Mai multe case fie au fost luate de apele umflate, transformate în adevărate torente, fie au fost dărâmate de alunecările de teren, potrivit autorităților din Tochigi și imaginilor difuzate la televiziune.

Echipele de salvare încearca joi să găsească o persoană dată dispărută, victimă probabil a alunecărilor de teren, a declarat un responsabil al orașului Kanuma din prefectura Tochigi.

CITIȚI ȘI...