Plahotniuc la Chișinău, Shor la Orhei; Hoții miliardului încearcă să țină lumea departe de proteste

by Genko Genko

După ce au încercat prin denigrări și sperietori să împiedice populația să participe la protestul din 6 sepembrie, îndreptat împotriva clasei politice corupte și a celor care au jefuit miliardul, criminalii au adoptat o nouă strategie: concertele grandioase.

Joi, în a doua jumătate a zilei, practic simultan, într-o anumită parte a presei au apărut informații despre organizarea unor concerte grandioase la Chișinău și Orhei, cu participarea unor interpreți cunoscuți din România și Rusia.

La Chișinău concertul chipurile este organizat de Unite, cu începere de la 11:00, la Moldexpo. La Orhei, totul începe la 13:00, iar printre alții vor participa Loredana, Pavel Stratan și Nikolai Baskov.

Unite recidivează

Nu este pentru prima dată când compania Unite este utilizată în interesele Partidului Democrat, controlat de către Plahotniuc. În campania electorală din 30 noiembrie, Unite a promovat un concert organizat de către această formațiune politică cu doar câteva zile înainte de alegeri.

Întâmplător sau nu, și la acel concert au participat Ștefan Bănică sau Filip Kirkorov, care se vor regăsi și duminică în Chișinău.

wp_ss_20141127_0002 (1)

De ce Shor face jocurile lui Plahotniuc

Se știe foarte bine că jaful din sectorul bancar nu putea să aibă loc fără participarea lui Shor, cel care conducea toate cele trei bănci care au fost implicate în dispariția miliardului.

De altfel, Shor ar fi trebuit să fie primul trimis după gratii, urmat de guvernatorul BNM Drăguțanu. Shor, în calitate de individ care a implementat schema, iar Drăguțanu, pentru că a asistat pasiv la jaf.

Ambii sunt însă în libertate. Unul chiar a ajuns și primar de Orhei, după ce Procuratura lui Plahotniuc i-a retras arestul la domiciliu și i-a permis să candideze la această funcție.

Este absolut clar că între cei doi există o înțelegere, de a nu se ataca reciproc, mai ales că în luna mai, după câteva zile de arest la domiciliu, Shor a amenințat că dacă vorbește se va dărâma toată clasa politică de la Chișinău.

Citește și: După ce a amenințat că face dezvăluiri, Ilan Shor a fost eliberat din arest la domiciliu

Iar acum, iată că Shor, care poate să se afle în libertate doar atât timp cât sistemul lui Plahotniuc va fi funcțional, face un pas care demonstrează încă odată cine sunt de fapt adevărații artizani ai furtului miliardului. Sau poate mai e cineva atât de naiv încât să creadă că anunțarea concertului lui Shor, exact în aceeași zi cu cel al Unite, poate fi o întâmplare?

11953357_1651293758420154_6512015318122155232_o

Sau poate fi o întâmplare că vedete care iau sute de mii de euro pentru un recital sunt aduse să cânte în miezul zilei, la Orhei și Chișinău, exact în aceeași zi cu un protest care are menirea de a pune capăt dezmățului din această țară?

Întâmplător o fi și faptul că Plahotniuc își aduce oaspeții la Chișinău cu avioanele lui Shor, de la compania Nobil Air? Apropo, atât avioanele cât și compania i-au aparținut inițial lui Plahotniuc, dar au fost vândute lui Shor în 2011.

Citește și: (FOTO) Avionul cu care Shor a părăsit Moldova, același care-i aduce oaspeți lui Plahotniuc

Shor e în libertate și primar doar pentru că instituțiile lui Plahotniuc i-au permis acest lucru. Plahotniuc încă mai controlează Moldova doar pentru cetățenii nu au fost suficient de puternici și curajoși pentru a i se opune.

Însă panica în care au intrat toți acești criminali îi va duce la pieire. Felul în care acționează demonstrează cât de mult le este frică. Sfârșitul e aproape.

Alex Cozer

CITIȚI ȘI...