(FOTO) Pădurea Domnească – ascunzișul „perfect” pentru cultivarea cânepei

by Genko Genko

Peste 500 de fire de cânepă au fost descoperite la marginea rezervației naturale Pădurea Domnească, in cadrul operaţiunii „MAC-2014″.

Plantaţiile se întindeau pe suprafaţa de aproximativ 100 metri pătraţi, iar plantele aveau o înălţime de 150 cm.

Cânepa era crescută într-o zonă cu vegetaţie înaltă şi copaci. În urma investigaţiilor de la faţa locului, s-a stabilit că plantele nu au fost special cultivate şi îngrijite. Deoarece nu a fost posibil de identificat persoane care au plantat cânepa depistată, s-a întreprins toate măsurile de documentare a cazului sub toate aspectele și nimicirea culturii prin ardere.

Angajaţii Poliţiei de Frontieră continuă să întreprindă diferite activităţi în cadrul operaţiunii „Mac-2014″, cu scopul combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistării şi nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarii persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.

De menţionat că de la începutul desfăşurării operaţiunii „Mac 2014”, angajaţii Direcţiei regionale Vest a Poliţiei de Frontieră au depistat 4 lanuri de cânepă, pe care creşteau peste 2000 de plante.

2

3
Captură

CITIȚI ȘI...