(FOTO) Moldovenii din diaspora s-au solidarizat din nou cu protestele de acasă

by Genko Genko

La fel ca duminica trecută, moldoveni din mai multe țări s-au solidarizat cu protestatarii din Chișinău, manifestând, la rândul lor, în statele în care s-au stabilit.

În SUA, Irlanda, Italia, Spania, Germania sau Rusia, cetățenii din diaspora au ieșit în stradă, alăturându-se revendicărilor concetățenilor lor din centrul Chișinăului.

„Dorim să fie îndeplinite toate revendicările înainate la 6 septembrie, ne-am săturat de străinătate, ne-am săturat să ne vedem copilul crescând doar prin skype, dorim să venim acasă, să avem un viitor. Dorim să-i alungăm pe toţi de la putere, schimbarea clasei politice din temelii. Dacă acum cedăm altă şansă nu vom mai avea. Acum este şansa noastră”, au declarat cetățenii moldoveni din Sankt Petersburg, potrivit jurnal.md.

fsa

„Ne-am adunat astăzi, 13 septembrie ca să susţine mişcarea de protest din PMAN, în oraşul unde trăim şi muncim – Estepona, Spania. Suntem aici nu dintr-un simplu capriciu, ci din cauza că acasă n-am avut posibilitatea de a ne susţine un trai decent şi face faţă cheltuielilor, mai ales pentru studiile copiilor. Susţinem revendicările politice şi sociale, susţinem idea deşteptării poporului moldovenesc, cu speranţa că această deşteptare va da rezultate vizibilie şi îmbunătăţirea situaţiei economice şi politice în ţară. Vrem o ţară unde se respectă legile, fără corupţi, cu o viziune clară de viitor!”, se arată într-un mesaj semnat de membrii Asociaţiei moldo-spaniole de colaborare şi integrare „Moldova”.

spania

Și în Germania cetățenii au ieșit în stradă

Și în Germania cetățenii au ieșit în stradă

„Diaspora din Chicago vrea să arate susţinerea în număr dublu decât în manifestarea precedentă. Ne mândrim că au găsit puterea de a fi atât de statornici, paşnici şi au conştientizat că trebuie să se facă auziţi şi să nu mai rabde mizeria”, scriu cetățenii din SUA.

Cattura

„Vă scriem din Dublin. Vreau să mulţumesc din suflet la toţi oamenii cu inima bună care au ieşit la protest. Noi suntem departe, dar inima este lângă voi, acolo lângă Ştefan Cel Mare. Vă rugăm din suflet să nu cedaţi. E ultima şansă de a întoarce ţara”, este un alt mesaj de la diaspora din Irlanda.

dub

Brescia, Italia

Brescia, Italia

CITIȚI ȘI...