(FOTO) Ministrul german de Externe afirmă că a fost primit în Bulgaria de „preşedintele român Rosen Plevneliev”

by Genko Genko

Gafele diplomatice româno-germane continuă. După ce ministrul român de Externe i-a oferit omologului său german o broșură pe care în locul hărţii Germaniei era tipărită harta Franţei, haşurată în culorile steagului german, alături de harta României, Frank-Walter Steinmeier a scris pe pagina sa de Facebook că l-a Sofia a fost primit de către „președinte român Rosen Plevneliev”.

„Către sfârşitul vizitei mele în Bulgaria am fost primit şi de către preşedintele român Rosen Plevneliev”, a anunţat într-un mesaj postat marţi pe Facebook ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier, postare ce a stârnit furia internauților bulgari.

Câteva ore mai târziu greşeala a fost corectată, după ce a fost taxată într-o serie de comentarii furioase, inclusiv ale unor bulgari, potrivit cotidianului bulgar BGglas, relatează site-ul Novinite.com.

photo_big_167127

În cadrul vizitei oficiale pe care şeful diplomaţiei germane a efectuat-o în Bulgaria marţi, el s-a întâlnit cu Plevneliev şi premierul Boiko Borisov, dar şi cu ministrul de Externe Daniel Mitov şi liderul Partidului socialist Bulgar Mihail Mikov.

Steinmeier a participat luni, involuntar, la o gafă similară în timpul vizitei pe care a efectuat-o în România.

El a fost neplăcut surprins, la Bucureşti, de către omologul său român Bogdan Aurescu, care i-a înmânat o broşură cu ocazia marcării a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state. Pe coperta broşurii, în locul hărţii Germaniei era tipărită harta Franţei, haşurată în culorile steagului german, alături de harta României.

path_1532

Autorităţile române şi-au prezentat scuze imediat pentru gafă. De asemenea, Aurescu i-a cerut scuze personal lui Steinmeier, care a afirmat că nu a observat greşeala.

CITIȚI ȘI...