(FOTO) Lugansk: Teroriștii se omoară între ei, iar presa rusă dă vina pe aviația Kievului

by Genko Genko

17:27: Ministerul de Interne de la Kiev a emis un comunicat prin care confirmă spusele martorilor. Explozia a survenit din cauza rachetei trase spre avion, care și-a schimbat cursul spre aparatul de aer condiționat, transmite Korrespondent.net.

O situația bizară s-a petrecut în după-amiaza zilei de luni la Lugansk, acolo unde o explozie s-a produs în sediul administrației regionale, ocupat acum de așa-zisa conducere a autoproclamatei ”republici” separatiste.

Conform martorilor de la fața locului, unul dintre teroriști a încercat să tragă dintr-un lansator de rachete într-un avion al Kievului care survola orașul, însă a nimerit într-un aparat de aer condiționat de la etajul 4 al sediului Consiliului Local din Lugansk, acolo unde separatiștii și-au proclamat sediul ”guvernului”.

”Au tras dintr-un lansator de rachete spre un avion, dar au nimerit în clădire, din cauza unei ”momeli de căldură”, a scris pe Twitter un martor. Cauza este că acest tip de rachete ar urmări aparatele care emit căldură, iar aparatul de aer condiționat s-ar fi aflat exact în calea sa.

Oficialii din conducerea Operațiunii Antiteroriste, citați de Unian, au comentat incidentul, declarând că acesta a fost posibil din cauza ”neprofesionalismului” celor ce s-au folosit de lansatorul de rachete.

În schimb, în presa rusă se vehiculează cu totul alte scenarii. Astfel, Ria Novosti titrează că, de fapt, în clădire s-ar fi tras dintr-un avion al Kievului. Tot agenția rusească anunță că cel puțin 5 oameni au murit în urma exploziei, nu însă și așa-zisul lider al ”republicii” și nici alți ”membri ai administrației”.

Captură

Titlul de pe Ria Novosti

”Premierul Vasili Nikitin și liderul Valerii Bolotov sunt teferi”, scrie Ria Novosti.

CITIȚI ȘI...