(FOTO) Kia a lansat noua generație Optima; Rivală pentru Passat

by Genko Genko

Kia Optima, unul dintre rivalii coreeni ai lui Volkswagen Passat și Ford Mondeo, a primit o nouă generație. Producătorul coreean a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt varianta europeană a lui Optima, noua generație a modelului fiind un model cu același design la nivel global, dar cu mici adaptări diferite de la un continent la altul.

Prezența lui Optima la Frankfurt marchează premiera europeană a modelului de clasă medie al mărcii Kia și are loc în fața noii generații Sportage, expusă în premieră mondială la Frankfurt. Modelul este propus drept o alternativă la numele stabilite în segment prin design-ul exterior și interior îndrăzneț, pachetul de dotări și spațiul oferit de habitaclu.

Debutul comercial al noii generații Optima pe Bătrânul Continent va avea loc în cel de-al patrulea trimestru al anului curent. Până la momentul lansării pe piață, Kia va introduce și un break în gama Optima, al cărui design a fost anticipat de conceptul Sportspace prezentat în acest an la Salonul Auto de la Geneva. În plus față de generația precedentă, cei de la Kia anunță o gamă de motorizări mai eficiente, un nivel crescut de rafinament, o ținută de drum mai bună și păstrarea imaginii sportive.

Odată cu prezentarea noii generații a lui Optima, coreenii au confirmat oficial lansarea unei variante sportive a acestui model, numită Optima GT, care va debuta în 2016 cu o suspensie sport, un șasiu sport, o motorizare 2.0 Turbo cu injecție directă de 245 CP, și cu un kit de caroserie sportiv.

Kia a prezentat o variantă prototip a viitoarei Optima GT, al doilea model de acest tip din portofoliul companiei, după variantele sportive „GT” ale lui Cee’d și pro_cee’d, lansate pe piața din Europa în 2013. Potrivit primelor informații, Kia Optima GT are un timp 0-100 km/h de 7.4 secunde, o viteză maximă de 240 km/h și un consum mixt de 8.2 litri la sută. Varianta GT a lui Optima are o transmisie automată cu șase trepte, care angrenează roțile din față.

420890l

702202l

892666l

913769l

CITIȚI ȘI...